Siirry suoraan sisältöön

Kiertotaloustietoa noin puolen tunnin palasina Ellen MacArthur -säätiön podcasteista

Circular Economy Show Podcast

Kiertotalous on laaja käsite, johon kuuluu monenlaista asiaa. Lyhyiden podcast-jaksojen kuuntelu auttaa ymmärtämään kiertotalouden eri osa-alueita käytännönläheisten esimerkkien avulla.

The Circular Economy Show Podcast kertoo noin puolen tunnin pituisissa jaksoissaan, millä tavoin eri aloilla toimivat yrittäjät hyödyntävät kiertotalouden keinoja työssään. Yrittäjien lisäksi haastatellaan eri alojen asiantuntijoita. Haastattelut ovat englanninkielisiä, mutta neljän uusimman jakson ymmärtämistä helpottaa se, että jaksojen sisällöt ovat myös kirjoitettuina aina kyseisen jakson verkkosivulla. Uusimmat jaksot antavat esimerkkejä tuotteiden korjaamisen merkityksestä kiertotaloudessa, uudelleen käyttämisen hyödyistä sekä jakamisesta kiertotalouden menetelmänä. Lisäksi kuullaan toimitusketjujen vastuullisuudesta sekä esimerkki lampaiden käytöstä maanparannukseen maatalousyrityksissä.

Podcastit kuuluvat Ellen MacArthur-säätiön koulutustoimintaan. Koulutuksen lisäksi säätiö toimii kolmella muulla toisiinsa linkittyvällä alalla:

  • liiketoiminta ja hallinto
  • tutkimus ja uudet oivallukset
  • viestintä.

Britti Ellen MacArthur perusti hyväntekeväisyyssäätiönsä vuonna 2010 tavoitteenaan vauhdittaa kiertotalouteen siirtymistä. Säätiön päämaja on Isle of Wight -saarella, joka sijaitsee Englannin kanaalissa. Säätiö toimii myös muualla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa. Vaikutustyö kohdistuu päättäjiin sekä yrityksissä että hallinnon ja tutkimuksen alalla.

Ellen MacArthur on entinen kilpapurjehtija ja nopeimmin yksin maailman ympäri purjehtinut nainen.