Siirry suoraan sisältöön

Tuoretta tutkimustietoa kiertotalouden mahdollisuuksista luontokadon pysäyttämisessä

Erilaisia eläimiä, kasveja, esineitä

Kiertotalousosaamiskeskuksen rakentamisessa mukana oleva asiantuntijamme Kirsi Knuuttila (Jamk) on julkaisemassaan blogikirjoituksessa tuonut esiin kiertotalouden mahdollisuuksia luontokadon ehkäisyssä.

Kirsi viittaa ”Miten kiertotaloudella voidaan ehkäistä luontokatoa? ”-blogikirjoituksessaan useisiin tutkimuksiin, joissa muun muassa todetaan luontokadon olevan merkittävä riskitekijä ihmisille ja taloudelle sekä arvioidaan millaisia vaikutuksia siirtyminen kiertotalouteen voisi tuottaa luonnon monimuotoisuuden kannalta.

Konkreettisena esimerkkinä luonnon monimuotoisuuden lisäämisestä Knuuttila nostaa Sitran toukokuussa 2022 julkaiseman tutkimuksen, jonka mukaan ruoka- ja maataloussektorin kiertotaloustoimilla voitaisiin vapauttaa jopa 1,5 kertaa EU:n pinta-alan verran maatalousmaata muuhun käyttöön.

Lue lisää kiertotalouden mahdollistamista vaikutuksista luonnon monimuotoisuudelle Kirsin blogikirjoituksesta!