Siirry suoraan sisältöön

Elektroniikan uusiokäyttöä pilotoiva hanke houkutteli mukaan alan markkinajohtajan

Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulujen yhteinen Circular Economy Digital Marketplace (CEDIM) -hanke testaa digitaalisen kiertotalousmarkkinapaikan mahdollisuuksia kannattavaan liiketoimintaan. 

Markkinapaikan kautta käytetty yrityselektroniikka vaihtaa omistajaa. Elektroniikan uusiokäyttö säästää luontoa, koska laitteet eivät päädy romuksi niiden elinkaarinkaaren päässä. Sen sijaan, ne voidaan kunnostaa ja päivittää toisen yrityksen käyttöön sopiviksi.

Markkinapaikan pilotointi käynnistyi kesäkuussa 2022 ja se jatkuu syyskuun loppuun. Tarpeettomat laitteet voi ilmoittaa markkinapaikalle, jonka jälkeen alustan luotettavat huoltopartnerit, LapTech, mcare ja Teraset, tekevät näistä tarjouksen. Partnerit huolehtivat myös laitteiden tietoturvallisesta tyhjennyksestä sekä huoltamisesta. Circulate Electronics -markkinapaikan on luonut Fiare Solutions Oy ja sen tarjontaa voi selata täältä.

Viimeisimpänä partnerina markkinapaikalle on tullut mukaan toimialansa markkinajohtaja Inrego, joka haluaa kantaa kortensa kekoon kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Se pyrkii vähentämään IT-  ja mobiililaitteiden valmistamisen ja hävittämisen ympäristövaikutuksia tarjoamalla käyttäjille edullisempia ratkaisuja pidentämällä laitteiden käyttöikää.

Lue koko uutinen täällä