Siirry suoraan sisältöön

Saarijärveltä saat vauhtia uudenlaiseen kiertotalousliiketoimintaan!

Kuvituskuva

Keski-Suomessa Saarijärvellä toimiva Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo on järjestänyt kevään 2022 aikana useita innovaatiokilpailuja, eli BioPaavo Hackathoneja. Hackcathoneissa yritykset voivat toimeksiannon kautta hakea itselleen uudenlaisia ratkaisuja liiketoimintansa haasteisiin.

Hackathoneihin kutsutaan mm. pk-yrityksiä ja startuppeja etsimään ratkaisuja haasteisiin ja kehittämään samalla omaa ideaansa selkeän kysynnän ohjaamana.

BioPaavo auttaa yrityksiä potentiaalisten ideoiden kehittämisessä innovaatioiksi tuomalla yhteen yritykset, tutkijat, kehittäjät, rahoittajat ja biotalousalan asiantuntijat. BioPaavon verkostoista löytyy vetoapua yrityksille uusien innovaatioiden edistämiseksi ja uuden biotalousliiketoiminnan kehittämiseksi.

Kiertotalous on ollut vahvasti esillä niin haasteissa kuin ratkaisuissakin, esimerkiksi Finn-Savotta Oy löysi tekstiilijätteelleen uuden käyttökohteen rakennuslevyistä ja Betset Oy betonielementtien tuotannon sivuvirtoihinsa uuden käsittelytavan, vieläpä kivenheiton päästä omasta toimipaikastaan.

Lisätietoa yrityskiihdyttämön toiminnasta ja kevään Hackathoneista löydät BioPaavon nettisivuilta.