Siirry suoraan sisältöön

Materiaalivirtojen kohtauspaikka yrityksille = Materiaalitori

Materiaalitori edistää jätteiden ja sivuvirtojen hyötykäyttöä tarjoamalla kohtaamispaikan, jossa kierrätysmateriaalien tarjoajat ja tarvitsijat voivat löytää toisensa.

Materiaalitorin avulla pyritään keräämään Suomessa syntyvät materiaalivirrat näkyvämmiksi yhteen paikkaan, jotta niiden ympärille syntyisi uusia hyödyntämistapoja ja materiaalit päätyisivät yhä enemmän hyötykäyttöön.

Materiaalitori on tarkoitettu yritysten ja organisaatioiden jätteiden ja tuotannon sivuvirtojen ammattimaiseen vaihdantaan. Materiaalitorissa voi myös etsiä ja tarjota näihin liittyviä palveluja, kuten jätehuolto- ja asiantuntijapalveluja.

Käy kurkkaamassa lisätietoja Materiaalitorin nettisivuilla, jos

  • toiminnassasi syntyy jätteitä tai sivuvirtoja hyödynnettäväksi
  • etsit jätehuolto- tai asiantuntijapalveluja
  • tarjoat jätehuolto- tai asiantuntijapalveluja
  • etsit hyödynnettäviä materiaaleja

Materiaalitorin käyttäminen on maksutonta ja avointa alan toimijoille. Palvelua ylläpitää Motiva Oy osana Teolliset symbioosit Suomessa – FISS (Finnish Industrial Symbiosis System) toimintaa.

FISS on yhteistyöhön perustuva toimintamalli, jolla pyritään auttamaan yrityksiä ja muita toimijoita tehostamaan keskinäistä resurssien hyödyntämistä sekä synnyttämään uutta liiketoimintaa.